maanantai 18. helmikuuta 2013

"BANZAI!!" - Ensikynäruiskutus

Jokunen kuukausi takaperin aloin selaamaan internetsiä sillä silmällä, että ei perkele kylläpä kynäruiskun työnjäljessä on sitä jotakin. Katselin illasta toiseen kynäruiskusta maalausvideoita  ja hankintaoppaita. Olin myyty. Halusin lähteä tähän mukaan. Hartaan ja pitkän tutkimuksen jälkeen päädyin hankkimaan Tampereen Harrasteesta Badgerin kynäruiskun mallistosta Velocity-kynän Renegade-linjalta.
"BANZAI!"
Okei, joku saattaa muistaa, että olihan minulla sellainen halppiskiinalainenkin aikaisemmin, mutta kynän jälki riitti vain käytännössä pohjamaalaamiseen ja joihinkin vaatimattomiin "mutaefekti"-sävytyksiin. Kiinan kansantasavallan kynä on jo kuollut ja kuopattu. Se oli silti hyvä tapa oppia, mistä ei kannata aloittaa. Teen myöhemmin tarkempaa arvostelua uudesta hankinnastani, mutta tässä työnjälkeä ensimmäistä kertaa. Paljon on vielä uutta oppimista, mutta ensiyritykseksi olen itse iloinen jäljestä. Onko jollain kynäruiskukonkarilla jotain kehitysehdotuksia?:

Deathskull-kone, jossa Digitaalimaastokuviota ja kulumajälkiä kynäruiskun avulla. Maastokuvio on toteuttu sapluunan kanssa.
Myös aseiden piippuja on Vallejon gun metallin sutimisen jälkeen sävytetty ruiskulla.
Toinen puoli koneesta.
Alapuoli. Muuten tämä vehje olisi valmis, mutta kun laskeutumissuksi (?) puuttuu. :(
Lentäjä-ässä saa ohjata tuulilasin sivusta, koska näkyvyys olisi heikko sen takaa. Sävytin erittäin kevyesti kynäruiskulla lasin pintaa mustalla ja pyyhkäisin sormeni avulla lasin keskeltä maalit pois, että se näyttäisi kuin sitä olisi yritetty putsata.
Pilottifiguuri on muuten Puppetswarin tuotoksia.
Halusin kokeilla yhtä kikkaa kynäruiskulla: kohdistin tarkoituksella liikaa painetta ja maalasin liian läheltä luodakseni tuollaisia "valumia" bensatankin korkin ympärille. Onnistuiko?
Base on super nopeasti maalattu ensiksi ruskealla pohjamaalilla, jonka jälkeen sävytystä kynäruiskun mustalla ja sitten drybrushaamista ja paljon Vallejon Pigmenttejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...