lauantai 7. kesäkuuta 2014

Miniarvostelu: Gorkanaut unboxing arvostelu - ensivaikutelmat

Uusi Ork Codex -kirjanen on ihan nurkan takana. Ensimmäinen uusi julkaistava figuuri on örkkijumalien perikuva Gorkanaut/Morkanaut, joka julkaistiin tänään. Olihan tuo pakko tilata ennakkoon paikallisesta peliputiikista, koska örkit ovat saaneet menneinä vuosina niin vähän rakkautta osakseen (niin GW:n julkaisuissa kuin omassa kokoelmassanikin).

Laatikon kansikuva, onpas keltaista. Omasta versiostani tulee todennäköisesti sinivoittoinen, Deffskullz for the Win!

Kävelijä on samalla Imperial Knight-kävelijästä tutulla base-koolla. Tämä on kolmas julkaisu GW:ltä tälle alustakoolle (älkää unohtako tätä ennen Forgeworldin puolella julkaistua Knight Lancer -varianttia). Muutama vuosi sitten se ns. Flyer-base vaikutti suurelta. Nyt se on ihan mitätön tämän kokoluokan figuureihin verrattuna. Jännä nähdä mitä kaikkea uutta GW julkaisee tämän kokoisille baseille tulevaisuudessa.

Takakansi laatikosta. Katsokaa tuota monipiippuista tykkikättä. Sillä on oma ampuja! :D

Tämä on ehkä örkkimäisin figuuri hetkeen. Mielestäni esim. GW:n Stompa kalpenee tämän rinnalla helposti. Tässä figuurissa on onnistuttu vangitsemaan se vanhojen Epic-figuurien henki ja tuotu se näyttävällä tavalla modernina muovikittinä isommalle skaalalle. Fluffillisesti tämä Gorka/Morkanaut on käsittääkseni ihan uusi. Tietääkseni örkkitaustatarinassa ei ole ennen mainintaa tällaisesta talsijasta (Korjatkaa joku jos olen väärässä)? Nautti on joka tapauksessa paljon velkaa ulkonäössään Epic-kokoluokan isoille sotakoneille.

'Nautti koostuu kolmesta spruesta, ohjekirjasta, tarra-arkista ja basesta. Monet osista ovat suuren koon lisäksi myös paksuja, joten tämä paketti oikeastaan painoi kokoisekseen tavallista enemmän.
Plärätessäni 'Orkanautin kokoamisohjetta ensi kertaa, huomasin, että vaikka sotakoneessa onkin paljon osia, kokoaminen vaikuttaisi lukemisen perusteella aika helpolta. Verrokkina Imperial Knight esimerkiksi oli suoraan sanoen aika hirveä kokemus ensimmäisellä kerralla.

Sprue #1 Jalat, pää ja ruumiin ylärunko
Sprue #2 Keskiruumis. 'Orkanaut pystyy kuljettamaan masussaan 6 örkkiä. Kuljetustilan suuret ovet ovat koottavissa siten, että ovet pystyy aukaisemaan, vähän samaan tapaan kuin Land Raiderin Assault Ramp.
Sprue #3 Kädet ja muut aseet. Figuuri on mahdollista magnetisoida siten, että molempien örkkikoneiden aseita voi vaihtaa lennosta, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että vähän tarvitsee suunnitella kuinka magneetit asettelee. Täysin läpihuutojuttu se ei tule olemaan.

Loppuun yhteenvetona voisi sanoa, että 'Orkanaut on yksi laadukkaimpia muovikittejä GW:ltä hetkeen. Imperial Knight toki on myös aivan valtava ja komea ja se näkyy myös GW:n sivujen Top 12 myydymmän tuotteen kärkisijalla. Jos kuitenkin tarkastellaan ihan kittien laadukkuutta ja yksityiskohtien määrää, tämä 'Orkanaut vie mielestäni Knightista voiton niukasti. Toki lähinnä siksi, että Örkkien sotakoneiden pinnat ovat niin sattumanvaraisista pelleistä ja ruuvilla ja muttereilla yhteen kasattuja kyhäelmiä, että pienille yksityiskohdille on paljon enemmän sijaa kuin hienostuneisiin menneiden aikojen maailmojen asutuskoneisiin, Imperial Knighteihin.

Internetfoorumeilla myös haloon nostanut 85 euron hintalappu on toki ensialkuun melkoinen, jos ei ajattele asiaa sen enempää. Figuuri on noin tuuman lyhyempi kuin kuutisen tuumaa korkea Imperial Knight. Toisaalta se on leveyssuunnassa tuhdimpi ja mielestäni kuten edellä mainitsin täydempi yksityiskohdissa.

85 euroa kuulostaa korkealta varsinkin jos verrataan GW:n Stompaan (isoin Örkkisotakone) joka on tässä tapauksessa "vain" 96 euroa. Tarvitsee kyllä sanoa, että Stompan sprue-kehikoita livenä ihmetelleenä voin todeta, että 'Orkanaut on paljon yksityiskohtaisempi ja erikoisempi, kuin kökömpi kollegansa. En tarkoita, että Stompa-figuuri olisi ruma, mutta se häviää 6-0 'Orkanauttia vastaan. Siinä mielessä 85 euroa lienee perusteltua. Toisaalta reipas kahdeksan kymppiä ei kuulosta edes kovin kauhealta jos vertaa 90 euroa maksavaan Eldar Wraith Knightiin joka on toki hujoppi, mutta samalla aika kukkakeppi ja pinnat ovat melko tasaisia ja yksinkertaisia miekanterää lukuunottamatta.

Kaikki riippuu niin paljon vertailukohteesta. Just my two cents. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...