tiistai 27. syyskuuta 2011

Mietteitä Dreadbash-listasta

Muutama viikko sitten (11.9) pelipäivänä kohtasin Defilerin Tyranidit. Biomonsterit vastaan peltimonsterit, mikäs siinä!

Puhe tällä kertaa on tästä jokin aika sitten julkaisemasta listastani ja sen suorituksesta. Ideahan koko armeijalistalla perustuu sille, että kävelevistä peltiheikeistä muodostetaan liikkuva seinä (kanwall), joiden takana normaalit jalkaväkipojat pääsevät etenemään 4+ coverin turvin. Killer kaneja ja Deffdreadeja taas turvaa Big Mekkien suomat 4+ obscured suojakuplat. Hienosti asiaan kuuluvalla tavalla tehdyn deploymentin jälkeen ongelmat alkoivatkin.

Aloituksen nätti örkkimuodostelma
Pelimuotona oli Capture and Control ja kentän mallina Spearhead. Piiitkä matka käsirysyyn!

Tyranidien 1500p lista näytti jota kuinkin tältä:

HQ
Hive tyrant siivillä
 -hive commander

TROOP
4 warrioria
4 warrioria
30 hormagauntia
19 genestealeria + broodlord

HEAVY SUPPORT
2 Zoanthropea
1 Zoanthrope
Trygon Prime


Defiler olikin tällä kertaa moar kunnin' kuin minä! Kaveri oli satsannut listassaan muun muassa outflankista tuleviin genestealereihin ja Tyrantin Hive commander-taidon turvin sai vielä toisenkin ryhmän hormagauntteja takalinjoihin, +1 reserviheitoista puhumattakaan. Lisäksi listasta löytynyt Trygon Prime kaiveli tiensä selkäni taakse.

*Blop* "Waa! Our fomashuun is useless!"
Pelin kulussa tämä näkyi niin, että minun mahtava Kanwall-taktiikkani oli käytännössä hyödytön. Vihollisia kun kuhisi sen joka ilmansuunnassa ja vasta vuorosta 2 alkaen. Pelin alussa vastassani möllötti vain kauempana olleet muutama Zoani ja objektiivien pitämisestä kiinnostuneet Warriorit. Lopulta kun pikku sittiäisiä alkoi vilistää joka kolosta, minun oli pakko irroittaa peltikävelijöillä eri suuntiin ja örkitkin jäivät paikoilleen vain puolimatkalle Spearhead-mallista kenttää. Muodostelma oli rikkoutunut parissa kierroksessa.You lousy Gitz, get back in line you!


Voi veljet, lisää muodostelman rikkojia. Tämän jälkeen kulmasta vielä vilisti hormagaunttejakin.

Kaikesta huolimatta, yksi kilpuri ratkaisi pitkään tasapelinä pysyneen tilanteen kaasuttamalla vimeisellä vuorolla contestoimaan nidien pitämän objektiven. Peli päättyi hyväkseni 1-0, koska örkit onnistuivat vihollisista huolimatta pitämään kotipäädyn objektiven hallussaan loppuun asti. Outflankkaava nidi-lista sai minut kyllä jatkossa pysymään varpaillani. Kauhea määrä peltiheikkejä ei ole koskaan mikään no brainer.

1 kommentti:

  1. Hähä olit ETC tyylisen paritustaktiikan uhri :D Mutta joo pysyypä mielenkiinto yllä, kun tulee välillä vasenta koukkua kehässä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...