tiistai 27. syyskuuta 2011

Mietteitä Dreadbash-listasta

Muutama viikko sitten (11.9) pelipäivänä kohtasin Defilerin Tyranidit. Biomonsterit vastaan peltimonsterit, mikäs siinä!

Puhe tällä kertaa on tästä jokin aika sitten julkaisemasta listastani ja sen suorituksesta. Ideahan koko armeijalistalla perustuu sille, että kävelevistä peltiheikeistä muodostetaan liikkuva seinä (kanwall), joiden takana normaalit jalkaväkipojat pääsevät etenemään 4+ coverin turvin. Killer kaneja ja Deffdreadeja taas turvaa Big Mekkien suomat 4+ obscured suojakuplat. Hienosti asiaan kuuluvalla tavalla tehdyn deploymentin jälkeen ongelmat alkoivatkin.

Aloituksen nätti örkkimuodostelma
Pelimuotona oli Capture and Control ja kentän mallina Spearhead. Piiitkä matka käsirysyyn!

Tyranidien 1500p lista näytti jota kuinkin tältä:

HQ
Hive tyrant siivillä
 -hive commander

TROOP
4 warrioria
4 warrioria
30 hormagauntia
19 genestealeria + broodlord

HEAVY SUPPORT
2 Zoanthropea
1 Zoanthrope
Trygon Prime


Defiler olikin tällä kertaa moar kunnin' kuin minä! Kaveri oli satsannut listassaan muun muassa outflankista tuleviin genestealereihin ja Tyrantin Hive commander-taidon turvin sai vielä toisenkin ryhmän hormagauntteja takalinjoihin, +1 reserviheitoista puhumattakaan. Lisäksi listasta löytynyt Trygon Prime kaiveli tiensä selkäni taakse.

*Blop* "Waa! Our fomashuun is useless!"
Pelin kulussa tämä näkyi niin, että minun mahtava Kanwall-taktiikkani oli käytännössä hyödytön. Vihollisia kun kuhisi sen joka ilmansuunnassa ja vasta vuorosta 2 alkaen. Pelin alussa vastassani möllötti vain kauempana olleet muutama Zoani ja objektiivien pitämisestä kiinnostuneet Warriorit. Lopulta kun pikku sittiäisiä alkoi vilistää joka kolosta, minun oli pakko irroittaa peltikävelijöillä eri suuntiin ja örkitkin jäivät paikoilleen vain puolimatkalle Spearhead-mallista kenttää. Muodostelma oli rikkoutunut parissa kierroksessa.You lousy Gitz, get back in line you!


Voi veljet, lisää muodostelman rikkojia. Tämän jälkeen kulmasta vielä vilisti hormagaunttejakin.

Kaikesta huolimatta, yksi kilpuri ratkaisi pitkään tasapelinä pysyneen tilanteen kaasuttamalla vimeisellä vuorolla contestoimaan nidien pitämän objektiven. Peli päättyi hyväkseni 1-0, koska örkit onnistuivat vihollisista huolimatta pitämään kotipäädyn objektiven hallussaan loppuun asti. Outflankkaava nidi-lista sai minut kyllä jatkossa pysymään varpaillani. Kauhea määrä peltiheikkejä ei ole koskaan mikään no brainer.

perjantai 23. syyskuuta 2011

Sneak Peek: Mega-armor Boss

Mitäs maalauspöydälleni kuuluu? Tässä pieniä maistiaisia:

*Peep Peep! Gitfinda iz workin' proppah!"
"I'm not gonna thank u fer yer ko-operashun! I'm gonna shoot yer 'ead to bitz!"

tiistai 20. syyskuuta 2011

Runtherds ready to whip some grots!

Valmista tuli. Jotain pieniä yksityiskohtia olen saattanut hatarapäisyyksissäni unohtaa, mutta katsotaas kuvia:

You lousy gits are gonna stay in line and give all da loot u find fer us!
Pääruntti, Squigi on juuri merkkaamassa jotakin groteista.
Silmämunat ovat GW:n blazing orangea mustalla iiriksellä.
Oranssi sopinee hyvin sinisen kanssa yhteen?
Orkses iz good fer three things, smurf, smurf 'n smurf.
- U meanz stomp, smash 'n kill?
Dat's wut I said!

 



Every grot obeyz da Whip!

maanantai 19. syyskuuta 2011

Kilpailu: Paikkakunta paremmaksi

Blogataanpa ensimmäistä kertaa toisesta rakkaasta harrastuksesta, airsoftista. Satakuntalaisten harrastusmahdollisuuksien tukeminen on nyt yhden äänestyspainikkeen klikkaamisen päässä.

KLIKKAA TÄSTÄ ÄÄNESTYKSEEN JA JAA MYÖS ETEENPÄIN, ESIM FACEBOOKISSA. Huomioikaa että äänestää voi eri IP-osoitteista, joten klikkaukset työpaikoilla, koulussa ja kotona ovat suositeltavia ;)

Liitänpähän tähän alkuperäisen ajatellun ehdotuksen perustelut osion, joka vain kävi lopulta liian pitkäksi.

"Airsoft on replika-aseharrastus, joka on viime vuosina kasvanut Suomessa ja Satakunnassa varsin varteenotettavaksi harrastusmuodoksi. Aseet ampuvat oikein käytettynä harmittomia muovikuulia.
Satakunnan innostuneiden pelaajien riittäessä, vain luvalliset pelialueet ovat usein kortilla. Satakunnan Airsoft RY yrittää jatkuvasti kehittää Satakunnan harrastusmahdollisuuksia ja tarve varsinkin sisätiloissa pelaamiselle on tänä päivänä suuri. Metsäalueiden hankkimisen ollessa huomattavasti helpompaa ja edullisempaa, sisäpelialueen hankinta, pelialueen ehostaminen erilaisilla rakenteilla ja ylläpito vaativat enemmän rahaa. Uusi sisäpelipaikka antaisi satakuntalaisille harrastajille uutta potkua ja yhdistys saisi kipeästi kaipaamaansa pääomaa sisäpelipaikan kuluille. Järjestäytyneellä yhdistystoiminnalla tuemme aloittavia, etenkin nuoria pelaajia tarjoamalla luvallisia pelialueita, täten vähentäen myös aina välillä uutisotsikoissa näkyviä "takapihakohelluksia".

Uusi pelipaikka ei pelkästään houkuttelisi uusia pelaajia harrastuksen pariin vaan innostaisi myös monet jo kokeneet harrastajat saapumaan pelipaikalle kymmenienkin kilometrien päästä. Koko satakuntalainen harrastajakunta hyötyisi ja olisi kiitollinen.

- Satakunnan Airsoft RY "


sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Pelipäivän 1500p Dreadbash-lista ja kuvia

Tänään sunnuntaina on tiedossa WH40K:n pelaamista. Yleisin pistekoko pelikerroillamme on ollut viime aikoina 1500 pts. Aion shokeerata seuraavan vastustajan lyömällä tiskiin 17 kpl pellit omaavaa nappia + siihen vielä kasa poikia. Kaikki tämä suojattuna kahdella suojakuplalla. Saapa nähdä mitä Dreadbash-kokoonpano tuo tullessaan.

HQ                               
Big mek, KFF, 'eavy armour 90p                           
Big mek, KFF, 'eavy armour 90p                       
                                   
TROOP                               
1 deffdread, 2 big shootas, armour plates, grot riggers 100p                   
1 deffdread, 2 skorchas, armour plates, grot riggers 100p                       
25 slugga boyz, nob, klaw, bole 190p                        
20 shoota boyz, 2 big shootas, nob, klaw, bole 170p                          
20 shoota boyz, 2 big shootas, nob, bole 145p                          
                               
FAST ATTACK                               
3 buggies, rokkits 105p                              
3 buggies, rokkits 105p                           
                               
HEAVY SUPPORT                               
3 killer kans, big shootas 120p                        
3 killer kans, grotzookas 135p                           
3 killer kans, rokkits 150p

= 1500 pts

"Da Bighorna". 100 pistettä pelkkiä grillibileitä. Tämä tuli kasattua yhdessä illassa tähän pisteeseen.
Aikaisempi Deffdread on pitkään ollut huomiotta. Nyt se on saanut myös lisää osia.
Tämä esiintyi sinitarramöykkynä viime päivityksessä. Nyt Big Mek on maalausvalmis.
Listan figuurit pöydällä.



tiistai 6. syyskuuta 2011

Hankintoja jälleen kerran ja WIP:iä jälleen kerran

Tuntuu siltä, että viime kuukausien bloggailuni ovat olleet joko A) kuvia uusista ostoksista maastokuvioidun nojatuolin päällä tai B) heikkolaatuisia kuvia Work In Progress-vaiheessa olevista figuureista. Noh, tässä lisää molempia samassa päivityksessä!

Sain Sotavasarasta sopuhintaan nipun GW:n Nurgle demoneita. 65 euroon posteineen sisältyi Epidemius, Great Unclean One, 9 Plague Beareria ja muutama Nurgling. Vastaava kasa olisi GW:ltä suoraan ostettuna jotain 105 euron luokkaa ja Maelstrom ei hirveästi näitä kyseisiä metalliheppuja nykyisin tarjoa.


Lisäksi Ebayn suunnalta, Ameriikoista asti tipahti Wanha Ghazgull. Ongelma on, että eihän tätä hitto viekoon malta edes avata blisteristään kun sekin kerta koskematon on. Blisu kustansi postikuluineen 15 EUR. Hankala sanoa meneekö bargainin vai ylihintaisen puolelle. Harvemmin näitä avaamattomina näkee. Ehkäpä koitan myydä sen eteenpäin ja ostan joskus uuden joka ei ole avaamaton niin maltan maalatakin. Tarjouksia otetaan vastaan! :)


Viime päivinä maalauspöydällä on pyörinyt Flash Git with Targeting Squig. Olen aina ihaillut tätä GW:n figuuria, ja sain senkin viime viikolla käytettynä. Pää tältä kyllä menee vaihtoon, todennäköisesti Micro Art Studiosin Natsikypärä-päähän. Pelissä figu tulee todennäköisesti palvelemaan joko takalinjaa pitävän Shoota mobin Nobina tai sitten Nob-ryhmän jäsenenä.


Flash Gitin lisäksi olen maalaillut myös runtherdeja. Kaikki napit ovat muutamia viimisiä high lighteja ja yksityiskohtia vaille valmiita. Toivottavasti saan pidettyä itseni kurissa sen verran, että saan nämä valmiiksi ennen taas muualle harhailua.


Tässä myös uutta figuuria, joka myös sekin tuli Sotavasarasta 5 euron hintaan. Avatars of War Orc Shaman ottaa 40k:ssa Weirdboyn roolin. Kaveri tulee olemaan usein Gringo Gittien matkassa, joten sillä selittyy basen runsas hylsykasojen määrä. ;)


Vielä sinitarrakonsepti-vaiheessa oleva Big Mek with Kustom Force Field. Tämä Gamesday bossi Faban puolelta on myös yksi suosikkejani GW:n valikoimista. Kaverihan on keräilykappale, joten tämäkin veijari löytyi Ebaysta. Mukana tuli kaikki hänen miekkaansa lukuunottamatta. Myöskin 15 EUR posteineen. En ollut tyytyväinen hintaan, mutta kun pakko oli saada. :)

Mek is not amused when his Killer kans blow up.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...