maanantai 24. helmikuuta 2014

Vaihtoehtoisia SM Centurion-figuureita!

Kiinnostaako Centurioneiden peluuttaminen Space Marineilla mutta GW:n viralliset figuurit eivät miellytä silmää? Ehkäpä tässä ratkaisu? Puppetswar on ensimmäinen puolalainen figuurilafka johon aikoinaan törmäsin. Olen tehnyt ko. kaupasta arvostelun jos toisenkin, niitä löytää varmasti tuolta oikean laidan tunnisteista "Figuuri- ja askarteluliikkeet"- ja "Ensiostos"-otsakkeiden alta jos itse kauppa on vielä kysymysmerkki.

FanFluff: Salamander Assault Centurion XM-1 -panssarit valmistautuvat kenttätesteihin. Huhuja kulkee näistä panssarityypeistä suuntaan ja toiseen. Jotkut sanovat, että ne ovat vain vastaavanlaista STC-kaavaa noudattava vanhan ajan teknologiaa, kuten ns. perus-Centurion-panssarikin. Toiset esittävät väitteitä, että Salamander Chapterin teknologiaexpertit ovat saattaneet jatkojalostaa alkuperäistä Centurion-designia, pöyristyttävää jos tämä on totta!

Eli mitä ylläolevassa kuvassa olevat figuurit ovat? Kyseessä on kitbashaus GW:n omista Centurion -osista ja muista bitseistä ja figuurin päärunkona on käytetty Puppetswar.eu -kaupan Rippereritä

5 Ripperiä kustantaa Puppetswarilta nykyään 29,00 EUR. Mukana ei baseja.


Vaikka yleinen mielipide lieneekin, että GW:n Centurionit ovat yksi rumimmista jutuista mitä firma hetkeen on puskenut ulos. Itselläni on vähän kaksijakoinen mielipide. Ampuvat Devastator Centurionit ovat mielestäni näyttävän näköisiä ihan sellaisenaankin. Pidän myös valtavasti Assault Centurioneitten kallioporista. Lähinnä noissa figuureissa itseäni ärsyttää että miten sellainen köntys kykenee minkäänlaisiin lähitaisteluliikkeisiin varsinkin sellaisten jättiporien kanssa? En nyt siis väitä että nämä omat versioni olisivat mitään ketteriä ninjoja mutta ehkä edes pikkuriikkisen näyttävät siltä että kykenevät taipuisampiin liikesarjoihin?

 Minulla on pari pakettia GW:n omia centurioneita, joista on tarkoitus tehdä ampuvia versioita aikanaan (konversioita ja villiä kitbashausta näissä myös tietenkin!). Centurioneista jääkin sitten kätevästi yli nuo kallioporat ja heidän ampuma-aseensa jotka käytin tähän projektiin. Lisäksi hommasin brittiläisistä bitsikaupoista itselleni lisää Centurioneitten Hurricane bolter-piippuja, sekä pakoputkia jotta saisin sitoutettua vaihtoehtovalmistajan figuurit enemmän 40k-maailmaan.

Ryhmänjohtajana toimii Tech Marine, jotta hän voisi valvoa taistelun aikana panssareiden suorituskykyä kenttäolosuhteissa. Tähän asti menestys ei ole ollut huikeaa johtuen Invun puutteesta (köh).
Gw:n terminaattorikädet, Centurion kallioporat, Twin-linked meltagun ja FW Assault Launcher, siitä on vaihtoehto-Centurion tehty.
Lisäksi selkämykseen olen laittanut Centurion pakoputket.
Hurricane Bolter on tehty GW:n Centurioneiden Bolter -piipuista sekä SM tank accessory Storm Bolterista. Kaikki aseet Servo-Armeissa on magnetisoitu.
Tällä hetkellä maalausinto on kiinni muissa projekteissa. Hirveästi nämä muut eivät tarvitsisi enää jotta koko ryhmä olisi valmis.
Kun näin Ripperit jokunen kuukausi sitten puolakaupassa, tiesin heti mitä niistä konvertoin. Ripperit eivät ole yhtä korkeita kuin GW:n Centurionit. Olisin fiksuna ottanut kokoerokuvaa mutta nyt unohtui. Ne ovat kuin kookkaita ja paremmin panssaroituja GW:n terminaattoreita . Käyttämällä Rippereden omia käsiä tuollaisina "Servo-arm"-ulokkeina figuurin selässä sain mielestäni kurottua kokoeroa umpeen entisestään. Puppetswarin mukana ei tullut mitään baseja, mutta Ebaysta löytyi 50mm pyöreitä baseja 10 kpl vajaalla 8 eurolla posteineen.

Okei, olen nysvännyt siis kasapäin erilaisia osia ympäri internettiä, tuliko se edes loppujen lopuksi edes paljon halvemmaksi kuin jos olisi ostanut vaikka 2 pakettia GW:n centurioneita?

No kyllähän se tuli:
  • 5x Rippers ála Puppetswar - 25,00 EUR (kun tilasin muutama kk sitten, nyt hinta noussut)
  • 50mm baset Ebaysta - n. 8,00 EUR
  • Venerable Dreadnought irtopäitä Ebaysta, n. 6,00 EUR
  • Centurionin pakoputkia, hurricane bolttereita yms. - n. 20,00 EUR
  • Muut osat aikalailla ns. ylimääräisinä bitsiboxista
Yhteensä 59 EUR. En laskenut mukaan Forgeworldin Terminaattori -olkasuojuksia koska tuon reseptin pystyy toteuttamaan ilman niitäkin halutessaan. Itselläni on vain pakkomielle että lähes kaikilla on oltava se Chapter-tunnus. 2 pakettia Centurioneita (joissa tosin yksi nappi enemmän) GW:ltä maksaa 124 EUR. Kai voisi sanoa, että huomattavasti edullisempaa, Varsinkin jossei esim. hanki noita Venerable Dread-päitä. Perus SM-kypärätkin menevät näissä komeasti.

Suosittelen Puppetin Rippereitä jos bitsiboxisi on tulvillaan esimerkiksi lascannoneita, heavy bolttereita tai sinua ei esim. pelota etsiä GravCannoneita irtonaisina käytettynä/bitsikaupoista. Assault Centurioneita ei varmaan kukaan muu yritäkään käyttää kuitenkaan vakavalla naamalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...