perjantai 4. helmikuuta 2011

Sivumuukalaisprojekti: Tau

Mitä?! Ei vihernahkoja? Noh, siniharmaanahkoja sitten. Jokin aika takaisin, tein edulliset kaupat hurjasta kasasta figuureja. Mukana oli muunmuassa noin 2000 pisteen edestä eri kuntoisia tau-figuureja. Jotkut figuureista ovat päätyneet myyntiin, osa Ork killerkaneiksi, mutta ajatus toisesta armeijastakin syntyi pääkoppaan saman tien kun paketti saapui postista. Kokeilin muutamaan hyvään yksilöön mahdollista fire warrior- ja pathfinder-teemaa. Toivon todella kipeästi kommenttia väriteemojen toimivuudesta ja parannusehdotuksia.

Firewarrioreita olen uumoillut punaisiksi.
Panssari: mechrite red -> devlan mud -> blood red-highlight -> blazing orange-highlight
Kypärä ja kivääri: blazing orange -> devlan mud -> blazing orange-highlight
Vaatteet: khemri brown -> devlan mud -> grave yard earth-highlight
Sorkkabootsit ja kintaat: calthan brown -> devlan mud -> calthan brown
Kultaosat: tin bitz -> dwarf bronze -> devlan mud -> dwarf bronze & burnished gold-highlight
Siniset osat: necron abyss, jonka jälkeen olen lähtenyt mixaamaan asteittan ultramarine blueta märkäpaletilla bleached bonen kanssa. Olisin todennäköisesti käyttänyt muutoin ihan skull whitea, mutta olin liian laiska avatakseni toisen maalipurkin kokeilufiguuria varten. ;)Pathfinderit tulevat poikkeamaan tarkoituksella rajusti muusta armeijasta väritykseltään. Ainoa muuhun teemaan sitova elementti on Sept-viirut kypärässä ja punaiset kranaatit. Muutoin tiedustelijat toimivat maanläheisissä väreissä ja maastokuviossa. Maastokuviossa hain inspiraatiota oikean maailman Multicam-kuosista. En pyrkinyt täydelliseen kopioon, mutta valitsemaan samat värit ja olen tyytyväinen lopputulokseen.

Panssari, kypärä, karbiini: knarloc green -> devlan mud -> knarloc green highlight
Maastokuosi: Pohjalle khemri brown, tämän jälkeen devlan mud. Sitten skorched brown viivoja, kommando khaki viivoja samaan yhteyteen, lopuksi knarloc green ja bleached bone pilkkuja ja valmis!

Vaadin, että sanotte sanottavanne!

Olosuhteet valokuvaamiselle eivät olleet tällä kertaa täysin ihanteelliset, joten jouduin hämärässä turvautumaan salamaan. Pathfinder otti tästä nokkiinsa ja lähti kiiltelemään kuvissa.8 kommenttia:

 1. Kyllähän nuo ovat vitun nättejä ja ei niihin kauheasti uskalla mitään parantelua kommentoida, mutta mutta. Itse en henkilö kohtaisesti tykkää tuosta mutaisuudesta jaloissa. Itsellä kun hyppii päässä aina kuva haarniskojaan kiiltäviksi kiillottaneista Fire Warrioreista. Pathfinderilla sopii paremmin koska näiden voin ajatellakkin joutuvan useammin tarpomaan ties missä mudassa välttääkseen vastustajan tarkat silmät, mutta se on enemmänkin preferenssi eikä niinkään maalauksen vika (ps. Mutaset jalat näyttävät kyllä hemmetin hyviltä ei siinä mitään ei vain mielestäni sovi Taulle niin hyvin) Sitten en tiedä johtuuko valokuvista vai mistä mutta näyttää kauhean paksulta tuo maali kerros varsinkin Firewarriorissa. Eipä tässä kai muuta sanottavaa ole.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Ookami. Kai noissa sorkkakoivissa on nyt sentään ihan bootsit jalassa? Mutaisia paljaita sorkkia en ainakaa yrittänyt. Noh, joka tapauksessa. Nuo kengät/sorkat ja hanskat ovat eniten vielä lyömättä lukkoon.
  Tuosta paksuudesta, että veikkaan että vika on entisen omistajan. Varsinkin Fire warriorin pohjamaalikerros oli hieman liioiteltu. Tämä näkyy erityisesti reiden panssarilevyissä.

  VastaaPoista
 3. Kun eilen tuota pathfinderiä kädessäni pyörittelin, niin kommentoin, että ne "bootsit" eivät erotu tarpeeksi housuista. Tuossa valokuvassa oikeastaan ne kuitenkin näyttävät paljon paremmilta eli siis koko alaruumis ei näytä samalta ruskealta. Lienee salaman ansiota kuitenkin valitettavasti. Tosiaankin jos meinaat tuolla linjalla jatkaa, niin mielestäni kannattaa pitää huolta, että kengät ja housut erottuvat toisistaan.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kiitos, veikkaan myös että salamalla on osuutta asiaan. Bootseihin voisi laittaa highlightia lisää. Kengät nyt ovat sivuseikka siinä vaiheessa kun tulee kysymykseen väriteeman yleisilme ja näyttävyys. Mitä mieltä olette ihan värivalinnasta? Mikään ei ole lukkoon lyötyä. Olen suunnitellut kaikkea täysin maastokuvioidusta, riikinkukon väriseen armeijaan. Mielipiteitä! :D

  VastaaPoista
 5. Selkeästi pitäisi armeijassa olla sekä maastokuvioita, että riikinkukkoja :D Räikyvät firewarriorit vetävät vastustajan huomion puoleensa ja maastonvihreät pathfinderit hiipivät niskaan ;)

  VastaaPoista
 6. Mun mielestä toi on tosi hyvä. Good job! Yhdyn Petteriin siinä että sekä riikinkukkoja että maastokuvioita.
  Toi fire warriorin punainen teema on tosi onnistunut, tykkään tuosta sävystä.

  VastaaPoista
 7. Väriteemat on hyvät. Punainen on onnistunut hienosti. Eikä tuossa vihreässäkään mitään huomautettavaa ole... Mutta tosiaan "sorkka-bootsien" ja figun ylemmän osan välillä pitäisi olla kontrastia enemmän. Ehkä kokonaan toinen väri..? Hienoa työtä!

  VastaaPoista
 8. Kyllä, kyllä. Sainkin Sotavasaran puolella hyvän ehdotuksen Snulta: "Pistäisin molemmille ukoille buutseihin kypärän värit. Vihreälle ukolle myös hanskoihin, kunhan katsoo, että ne erottuvat tarpeeksi aseesta."

  Tätä kokeillaan. Elikkä Firewarriorille tulee Blazing orange bootsit ja Pathfinderille Knarloc greeniä. ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...