keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Herkkusieniä Cheddar-täytteellä

Aika aloittaa katselmus 40k-universumiin. Mikä olisi parempi tapa aloittaa kuin paneutumisella armeijalistan kokoonpanoon?

Olen pelannut 40k:ta 3. sääntölaitoksen julkaisusta lähtien, enemmän ja vähemmän aktiivisesti. 5. laitos on mielestäni tähän mennessä onnistunein laitos mitä olen pelannut. Parhaiten sisäistää 40k:n säännöt kun laittaa ne hirveästi logiikkaan nojaavat aivot sinne hattuhyllylle ja hyväksyy sen tosiasian, että virtaviivaistetut ja ei aina niin loogiset säännöt palvelevat nopeaa ja kivaa pelikokemusta paremmin, kuin yltiöpäinen realismin tavoittelu. Noh, mennäänpäs kuitenkin jo siihen itse aiheeseen eli 500 pisteen armeijalistaan.

HQ
Weirdboy 55p

TROOP
20 shootaboyz: 2 big shootas = 130p
25 sluggaboyz: power claw nob = 185p

HEAVY SUPPORT
1 killer kan: rokkit launcha = 50p
1 killer kan: big shoota = 40p
2 kannons: 40p
= 500 pts


Kuvassa 5 kpl listaan kuulumatonta slugga-poikaa
  Tällainen kokoonpano minulta löytyy lähes valmiina myös kaapista ja se on tähän mennessä voittanut jokaisen pelinsä (yht. 3 kpl), johon se on ottanut osaa. En ainakaan myönnä olevani mikään maksimoitua tehokkuutta havitteleva pelaaja. En käy turnauksissa, en havittele palkintoja. Määrittelisin itseni enemmänkin fluffipelaajaksi, joka ei kuitenkaan siedä täysin rikkinäisiä yksiköitä listassaan. ;)

Weirdboy on kaikessa nerokkuudessaan erittäin viihdyttävä. Se on kuin sottainen sisäsiistiksi opettamaton vesikauhuinen koirapentu. Koskaan ei tiedä ketä se puree tai mihin se kusee.
Troopissa on vain vellova massa. Olen maustanut kuitenkin tylsältä näyttävän Troop-osion kivan näköisillä figuilla. Näistä lisää jatkossa blogissani.

Heavy Supportissa onkin sitten tämän listan tyyli ja komeus. 2 erikseen deployattavaa killer kania ainakin näyttävät kentällä talsiessaan komeilta. Harvoin kuitenkaan saavat mitään aikaan. Toiminevat ehkäpä jonkinlaisena peloitteena vastustajalle.
Kannonit eivät ole urallaan saavuttaneet vielä hirveästi mitään, mutta pysyn positiivisin mielin näiden suhteen.

Kommentointi tietysti suotavaa, jos jotain mieleenne tulee.

5 kommenttia:

 1. Mietein tässä että eikös yksi mahdollisuus tässä listassa olisi muuttaa vaikka nuo Kannonit 5 slugga tai shoota pojaksi ja sitten vaihtaa vielä Rokkitti tuolle toiselle Kanille? Aaattelin vaan etät nuo Kannonit ei ole tosiaan kauheasti suoriutuneet matseiissa ainakaan oman muistin mukaan. Ja kyllä täytyy sanoa että vitun pelottavan näkönen tuo sun poppoosi on hemmetisti lössiä noinkin pienessä listassa.

  VastaaPoista
 2. Hmm, totta. Tuosta ehdotuksesta tulee myös mieleen se että Kannonit olisi mahdollista vaihtaa lisäki vielä kolmanteen killer kaniin big shootalla tai skorchalla.

  Pistetään korvan taa jatkoa ajatellen. ;)

  VastaaPoista
 3. Hienoa yksi killer kani jokaista Tau suittia kohden. "Where's your Greater Good now?"

  VastaaPoista
 4. Ja 45 poikaa vastaan 24 Palomiestä.

  VastaaPoista
 5. Ihan kuin Ookamin viestistä haiskahtaisi epätoivo? ;D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...