tiistai 23. marraskuuta 2010

Visiitti Turkuun 19.-20.11.

Kävin viikonloppuna 19.-20.11. Turussa katsomassa lapsuudenystäviäni, jotka ovat sittemmin muuttaneet kyseessäolevaan kaupunkiin opiskelun perässä. Jälleennäkeminen oli kostea ja riehakas. En kuitenkaan tullut kertomaan tänne alkoholin väärinkäytöstäni, vaan aiheena on eräs piskuinen miniatyyrien erikoisliike aivan Aurajoen rannalla, jossa kävin krapulapäissäni.

Kyseessä on yksityisyritys nimeltä Vanha Kaarti (The Old Guard). Vanha Kaarti on erikoistunut maahantuomaan 1/6 skaalan figuureita, ollen samalla pohjoismaiden suurin 1/6 figuurien myyjä.

Sepp Kiefer, Wehrmachtin tykistön tulenjohtaja, Venäjä 1943 (Kuva Vanhan Kaartin sivuilta)


Noin 30 cm korkeat valmiiksi maalatut figuurit tarkkoine kankaisine varusteineen ja oikeiden sotilaiden ilmeitä ja tunnetiloja kuvailevine kasvoineen saivat minut innostumaan perinpohjaisesti. Jollekin saattaa tulla heti mieleen että mitä isojen poikien nukkeja nämä ovat?  Ei nyt aivan sentään. Näillä en ihan tohtisi leikkiä, ovat sen verran yksityiskohtaisia ja laadukkaita. Oli erittäin lähellä, etten kaapannut WWII aikaista saksalaista sotilasta, sarkatakkeineen ja Kar98k-kivääreineen mukaani, mutta onneksi pidin itseni kurissa. Hintataso näissä figuureissa kulki aikalailla laidasta laitaan, halvin huomaamani tarjouksessa ollut 1/6:nen oli 20 €, kalleimmat ajoneuvot (törkeän isoja) 150-200 € luokkaa.

USA:n hallituksen palkkaama Private Military Contractor (Kuva Vanhan Kaartin sivuilta)Mitä näillä sitten tekee? Figuurit pystyisivät toimimaan erittäin laadukkaina dioraamojen osina tai voisi niitä kerätä hyllylle aivan sellaisenaan. Mitään miniatyyripelaamista kyseistä kokoluokkaa käyttäen on hankala edes ajatella.

1/6-skaalan figuurien lisäksi kaupan hyllyltä löytyi perinteisempiä lentokoneita ja muita koottavia aluksia ja miehistöä muunmuassa tutuissa 1/35- ja 1/72-skaaloissa.

Myös Gamesworkshop oli edustettuna, tosin vähäisesti. Kaupasta löytyi yhtä kattava Citadel ja Foundation-maalivalikoima kuin täysverisestä GW:n tuotteita myyvästä liikkestä. Itse nappasin kaupasta 6 kpl foundation maalia yhteishintaan 5,40 €. "Noin halpaa??!", te kysytte. Omistaja kehuikin kuinka hän oli saanut Foundation maaleja huomattavasti tilattua enemmän, saaden ylimääräiset maalilaatikot hyvityksenä toimittajan virheestä. Näin hänellä oli varaa myydä Foundationia 0,90 €/purkki. Jäi harmittamaan miksen ostanut vielä useampaa väriä.

Ainoat GW:n figuurit kaupassa olivat Lord of the Rings-sarjalaisia. Nörttiyden kulmakiviksi laskettava Tolkien-maailma ei ollut ainoa kyseisen alakulttuurin fanituksen aihe edustettuna. Vanhasta Kaartista löytyi nimittäin erittäin kattava valikoima myös Star Trek- ja Star Wars-fanitavaraa. Suurin osa näistäkin oli laadukkaita 1/6-skaalan edustajia.

Tulen varmasti käymään tuossa kodikkaassa liikkeessä jatkossakin, kun turkulaistuneita ystäviäni menen tulevaisuudessa tapaamaan, varsinkin kun liike on valehtelematta noin 40 metriä ystävieni asunnosta. Yhteystiedot löytää Vanhan Kaartin nettisivuilta.

2 kommenttia:

  1. On kyllä komeita Action Manejä nuo. Mutta tuo Foundationien hinta on tosiaan mukavan uskomaton. Kipitäs takaisin sinne turkuun hakemaan niitä lisää. Tai käske kavereita lähettämään koko satsi ;)

    VastaaPoista
  2. Pitäisiköhän ottaa Tuomakseen yhteyttä ja pyytää sitä tankkaamaan?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...